Medewerker Hakem aan het woord

Met onderstaand schrijven heeft Hakem aan Burgers Zoo een verzoek gedaan voor een nuttige en gedenkwaardige dagbesteding. Zo zie je maar dat met een goed verhaal en een duidelijke uitleg je veel kan bereiken ondanks de beperkte middelen. Op de website wordt dit stuk als nieuwsblog geplaatst.
……………………………………………………………………………………………………………..
Mijn naam is Mohamed Hakem en ik ben ambulant begeleider bij Stichting Onderdak. De Stichting biedt onderdak en geeft begeleiding aan zorgmijders en mensen die aan de onderkant van de samenleving leven. Soms door eigen toedoen, maar meestal door nare omstandigheden in hun levenswandel. Deze mensen zitten dag in dag uit in een ellendige situatie.

Mijn functie in het begeleiden van deze mensen is het werken aan vertrouwen en het bieden van basale hulp en begeleiding in hun dagelijks functioneren. Ik bied ze graag andere perspectieven om zo iets aan hun situatie te verbeteren, leefbaar te maken en te houden. Ze maken zelden iets leuks mee.
Van de week vroeg ik aan één van mijn klanten naar een dierbare herinnering uit zijn verleden in Arnhem. Hij noemde dat hij vroeger met zijn gezin naar de dierentuin is geweest. Nog wel de dierentuin van zijn vader, Burgers Dierentuin. Hij kan de oude ingang van het park nog herinneren.
Ik ben toen aan vier andere klanten gaan vragen waar ze graag een bezoek aan willen brengen.
De meesten lieten de naam Burgers Zoo vallen.

Namens deze vijf mensen doe ik een verzoek:

Is het mogelijk dat deze vijf kansarme inwoners van Arnhem gratis toegang kunnen krijgen om een dag in uw dierentuin te genieten van alles wat Burgers Zoo te bieden heeft. Ze zullen hun ogen niet geloven als ze de vernieuwingen van de Bush zien.
Er komen ook twee begeleiders mee ter ondersteuning en om te zorgen dat deze mensen van het park kunnen genieten.
Het zijn lieve en betrouwbare bewoners van Arnhem.
Die dag zal voor deze mensen een gedenkwaardig dag worden, waar ze weer even vooruit kunnen.
……………………………………………………………………………………………………………….

Het bovenstaande verzoek is gehonoreerd en woensdag 19 juni jl. hebben vijf klanten van Stichting Onderdak, inclusief begeleiders, genoten van alle bezienswaardigheden, prachtige kleuren en het warme weer. Wat is Burgers Zoo mooi geworden.
Ondanks dat we met de klanten hadden afgesproken dat we uiterlijk 16.00 uur zouden vertrekken, is het toch met een uur uitgelopen. Want uiteraard moet onderweg nog van alles op de foto worden vastgelegd. Daar nemen ze dan ook gewoon de tijd voor. Ik heb dat gewoon toegestaan, omdat ik zag dat ze erg aan het genieten waren.

Een klant heeft namens iedereen het volgende gedeeld:
‚ÄúAllereerst erg bedankt voor dit plezierige dagje uit. We hebben super genoten, zowel van het park als van ons gezelschap. We gaan elkaar meer zien en contact onderhouden. Weer een top dag vol nieuwe herinneringen‚Ķ. “We needed this!‚ÄĚ

Nogmaals mijn dank aan dhr. A. van Hooff, Didy Witmans en Burgers Zoo namens Stichting Onderdak, begeleiders en de vijf enthousiaste en tevreden klanten